For hvem

IT-VEN LOLLAND

Inviterer dig med i det digitale univers

IT Ven Lolland tlf. 29821775

For hvem?

Vi er din indgang til en ny verden

 

IT verdenen kan ved første øjekast virke uoverskuelig og utilgængelig, særligt for den generation, som ikke er vokset op med computeren som et dagligt redskab.

 

IT Ven er tilbud til dig som er +60 eller førtidspensionist, som ønsker at blive introduceret til IT verdenen og føle dig mere tryg i den daglige brug af IT.

 

Den frivillige kommer hjem i dit hjem og underviser dig. Hvis du ikke selv har en computer, tar vi en computer med på hvert besøg som du kan bruge i undervisningsforløbet.

Hvert undervisningsforløb varer som udgangspunkt 3 måneder med mulighed for forlængelse. Tilbuddet er gratis og foregår i fortrolige og tålmodige rammer.

 

Regler og Etik

 

Vi sætter tavshedspligten mellem den frivillige IT Ven og besøgsmodtageren højt. Den frivillige skriver under på en slags kontrakt hvori de skriver under på at de har tavshedspligt overfor besøgsmodtageren, at de ikke må modtage gaver, downloade ulovlige programmer osv.

 

Samtidig skriver besøgmodtageren under på at de er klar over at IT-vennen er frivillig og yder en ulønnet, frivillig, ikke-kommerciel og ikke-specialiseret indsats. Der kan derfor være/ opstå problemer som IT-vennen ikke kan eller bør hjælpe med at løse. At besøgsmodtageren ikke må dele personlige oplysninger med IT-Vennen såsom CPR, Nem iD og kontonummer. At den frivillige ikke må modtage gaver og meget mere.

 

IT vennen og besøgsmodtageren skriver under på aftalerne inden eller ved første besøg.

Hvorfor?

 

85% af de ældre mellem 67 og 89 år har ikke været på internettet indenfor de sidste 3 måneder og 500.000 har aldrig brugt det.

 

Vi ønsker, at afhjælpe problemet, så den ældre generation, kan se mulighederne i den digitale verden fremfor begrænsningerne.

Internet

 

Hvad kan vi hjælpe med?

  • Installering af programmer, hjælp til at lære at bruge en mus og tastatur.

 

  • Oprettelse af NEM ID og introduktion i brug af NEM ID på f.eks. Borger.dk eller netbank.

 

  • Oprettelse af E-boks og Digital postkasse samt undervisning i brugen af dem.

 

  • Indvielse i internet søgning f.eks. i forhold til Hobby og interesser.

 

  • Oprettelse af Facebook profil og Skype, samt introduktions til brugen af dem, som en hjælp til visuel kontakt med familien.

 

  • Hjælp til at forstå IT sikkerhed og undgå faldgrubber.